ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ζήσει μια γυναίκα!

Κορίτσια, φτιάξτε βαλίτσες και φύγαμε! Δυστυχώς, σε πολλές χώρες η γυναίκα δεν έχει ίσα δικαιώματα με τους άντρες, κακοποιείται, υφίσταται ψυχολογική και σωματική βία και δεν έχει τις ευκαιρίες (επαγγελματικές και προσωπικές) που θα έπρεπε να έχει. Ευτυχώς, που υπάρχουν και κάποιες χώρες που το γυναικείο φύλο έχει εξέχουσα θέση. Ποιες είναι αυτές; 1. Ισλανδία […]

Neopolis Team

20 Σεπτεμβρίου, 2015

Κορίτσια, φτιάξτε βαλίτσες και φύγαμε! Δυστυχώς, σε πολλές χώρες η γυναίκα δεν έχει ίσα δικαιώματα με τους άντρες, κακοποιείται, υφίσταται ψυχολογική και σωματική βία και δεν έχει τις ευκαιρίες (επαγγελματικές και προσωπικές) που θα έπρεπε να έχει.

Ευτυχώς, που υπάρχουν και κάποιες χώρες που το γυναικείο φύλο έχει εξέχουσα θέση. Ποιες είναι αυτές;

1. Ισλανδία

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως μια από τις καλύτερες χώρες για να ζει μια γυναίκα είναι η Ισλανδία, καθώς εκεί διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ισότητας άντρα-γυναίκας στους τομείς της εκπαίδευσης, της πολιτικής, της υγείας και της εργασίας.

b-1881

2. Σουηδία

Γενικότερα οι σκανδιναβικές χώρες έχουν κάνει θαύματα στον τομέα της εκπαίδευσης και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Η Σουηδία προωθεί με διάφορες ενέργειες την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών με ιδρύματα και οργανισμοί όπως το The Swedish Arts Council και το The Swedish Film Institute.

3. Λουξεμβούργο

Έρευνες έδειξαν πως το Λουξεμβούργο -το οποίο ακολουθεί η Νορβηγία- είναι η καλύτερη χώρα για να αποκτήσει χρήματα μια γυναίκα. Και αυτό γιατί δίνονται ακριβώς οι ίδιες ευκαιρίες στα δύο φύλα για επαγγελματική επιτυχία, όπως επίσης και μισθοί χωρίς αποκλίσεις εάν είσαι γυναίκα. Έτσι, μια γυναίκα εάν είναι ικανή στη δουλειά της, μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα!

Δες τις υπόλοιπες χώρες της λίστας στο Y-olo.gr κι ετοιμάσου για …μετακόμιση!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

Είναι viral

Τύπος γυρίζει το ‘ZARI’ στην Αρεόπολη και αποθεώνεται περισσότερο κι από το ορίτζιναλ!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

UEFA Euro 2024: AXE, Dove Men+Care & Ultrex σύμμαχοι περιποίησης στη μεγαλύτερη γιορτή ποδοσφαίρου!

Είναι viral

Φοιτητής Πληροφορικής έστειλε 500 αιτήσεις για πρακτική για να τον δεχθούν σε μία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET