ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έκανε μήνυση σε φοιτητές!

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών καταθέτει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, που υπέγραψαν αίτηση για τη διεξαγωγή “πάρτι” στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, και τα οποία, σύμφωνα με την αναφορά, παρά την αρνητική απάντηση των πρυτανικών Αρχών, προχώρησαν στη διοργάνωσή του. […]

Neopolis Team

15 Οκτωβρίου, 2015

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών καταθέτει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ, που υπέγραψαν αίτηση για τη διεξαγωγή “πάρτι” στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, και τα οποία, σύμφωνα με την αναφορά, παρά την αρνητική απάντηση των πρυτανικών Αρχών, προχώρησαν στη διοργάνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΑΚ αναφέρεται: “Οι Πρυτανικές Αρχές δεν δίνουν άδεια για τη διεξαγωγή ‘πάρτι’ στους χώρους του Πανεπιστημίου, διότι αυτό προφανώς δεν συνάδει με τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς στόχους του Ιδρύματος, αλλά κι επειδή έχουν την αυτονόητη και εκ του Νόμου υποχρέωση να διασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία και την ομαλή λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένη φοιτητικής παράταξης είχε επισκεφθεί τον Πρύτανη για το εν λόγω ζήτημα – πριν από λίγες μέρες – και έλαβε αρνητική απάντηση σχετικά με τη διοργάνωση του πάρτι μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της παράταξης υποστήριξε πως το πάρτυ θα γίνει κι αν συναντήσουν αντίδραση θα φτάσουν μέχρι τα άκρα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζαπράνης γνωστοποίησε ότι “το πρωί κάλεσα τους συγκεκριμένους φοιτητές να δεσμευθούν ότι δεν θα διοργανώσουν στο μέλλον καμία εκδήλωση, χωρίς την άδεια του Πρύτανη, γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα, όμως το αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν ότι εισέπραξα ειρωνικά βλέμματα, όποτε δεν μένει παρά να στείλω στον Εισαγγελέα την αναφορά”.

“Στο παρελθόν, παρά το ότι οι πρυτανικές Αρχές ποτέ δεν έδιναν άδεια για τέτοιες εκδηλώσεις, αυθαίρετα ορισμένες πολιτικές νεολαίες προχωρούσαν στη διεξαγωγή τους και μάλιστα έχουν υπάρξει περιστατικά βαρύτατου τραυματισμού, πυρκαγιάς και βανδαλισμών”, σημείωσε ο κ.Ζαπράνης, προσθέτοντας ότι “τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ οι πρυτανικές Αρχές πρέπει να αποτρέπουν οικονομικές δραστηριότητες στους χώρους του”.

Οι πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- σχετικά με την απόφαση απαγόρευσης των “πάρτι”, “το πρόσφατο περιστατικό εμπρησμού στον χώρο του υπογείου πάρκινγκ του Ιδρύματος”, καθώς και “ζητήματα παράνομης οικονομικής δραστηριότητας από τους διοργανωτές και τους προμηθευτές των εν λόγω ‘πάρτι'”.

Ο κ. Ζαπράνης γνωστοποίησε, ότι με την ιδιότητα του μέλους του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, προτίθεται να θέσει το θέμα των “πάρτι” στους πανεπιστημιακούς χώρους, ώστε να επιδιωχθεί μία κοινή στάση των Ιδρυμάτων για την αντιμετώπισή του.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε, το περασμένο Σάββατο, στο ιστολόγιό της η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση – ΕΑ ΑΚ επιβεβαιώνει την απόρριψη του αιτήματος για παραχώρηση οποιαδήποτε χώρου του ΠΑΜΑΚ, καθώς και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καταγγέλλοντας τον κ. Ζαπράνη ότι “για να ακυρώσει το πάρτι της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, που μάλιστα είχε τον χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης σε κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες”, “την Παρασκευή 9/10 γύρω στις 10μ.μ. ειδοποίησε ηλεκτρολόγο ο οποίος και κατέβασε τον ‘γενικό’ του ΠΑΜΑΚ και στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μας για να μας υπενθυμίσει ότι όσα λέει τα εννοεί και ότι από Δευτέρα θα βρούμε στο …τραπεζάκι μας τον εισαγγελέα!”.

“Απειλεί μέλη της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ με διώξεις και μηνύσεις, προσπαθεί να τρομοκρατήσει την πιο ισχυρή αγωνιστική φωνή στον Σύλλογο Φοιτητών ΠΑΜΑΚ. Είναι φανερό ότι ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης προσπαθεί να αξιοποιήσει τέτοια περιστατικά για να θέσει τη δική του ατζέντα, να διαπραγματευτεί με παλιό και νέο πολιτικό προσωπικό, να παρουσιαστεί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό ενεργός” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Humanity Greece: Το Όραμα του Εθελοντισμού και η φωταγώγηση της Ελλάδας προς τιμή των εθελοντών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET