ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Οι 7 χώρες που ΔΕΝ πρέπει να επισκεφτείς στη ζωή σου!

Αν και τα μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αρκετό ενδιαφέρον λόγω του ότι δεν ξέρεις το μέρος που πρόκειται να επισκεφτείς και σίγουρα η φαντασία σου οργιάζει! Γενικότερα είναι συναρπαστικά τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς υπάρχουν, όμως, κάποιες χώρες του κόσμου που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για τον εξής απλό λόγο… είναι επικύνδινα! Αν και […]

Neopolis Team

28 Φεβρουαρίου, 2015

Αν και τα μακρινά ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αρκετό ενδιαφέρον λόγω του ότι δεν ξέρεις το μέρος που πρόκειται να επισκεφτείς και σίγουρα η φαντασία σου οργιάζει!

Γενικότερα είναι συναρπαστικά τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς υπάρχουν, όμως, κάποιες χώρες του κόσμου που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε για τον εξής απλό λόγο… είναι επικύνδινα!

Αν και έχουν φυσικές ομορφιές που δύσκολα θα βρεις αλλού, οι παρακάτω χώρες που παρουσίασε η HuffPost.gr, πλήττονται από σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα τα οποία μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας αρκετά δύσκολο και επικίνδυνο.

Δείτε παρακάτω ποιες χώρες ΔΕΝ πρέπει να επισκεφτείς ποτέ στη ζωή σου!

Ονδούρα
slide_406402_5077950_free
Ο κίνδυνος περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν ο τόπος είναι επικίνδυνος, αυτό σημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση. «Στριμωγμένη» στην Κεντρική Αμερική, ανάμεσα στην Γουατεμάλα, την Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδό, η Ονδούρα έχει να αντιμετωπίσει τους εισαγόμενους εμπόρους ναρκωτικών από το Μεξικό, τη βία ανάμεσα σε συμμορίες, δολοφονίες ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών και ανθρωποκτονίες. Δολοφονίες και πτώματα στη μέση του δρόμου, αποκεφαλισμοί και άφθονο πιστολίδι. Στατιστικά, καταγράφονται 19 δολοφονίες την ημέρα ενώ η αστυνομία αλλά και οι κυβερνήσεις αδυνατούν να ελέγξουν την άκρατη βια τη στιγμή μάλιστα που τα μέλη συμμοριών προειδοποιούν με κομμένα κεφάλια αφημένα στα σκαλοπάτια των σπιτιών τους.
Αφγανιστάν
slide_406402_5077984_free
 
Είναι ένα φανταστικό μέρος για πολλούς λόγους. Παρ ‘όλα αυτά, σήμερα η χώρα αυτή δεν συνιστάται για τους τουρίστες. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία δεν μπορούν να προσφέρουν τουριστικά πακέτα στη χώρα καθώς οι τουρίστες διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους με τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης εξόρυξης πολύτιμων λίθων και των απαγωγών. Κερδίζουν επίσης ένα ποσό μεταξύ των 240 και των 360 χιλιάδων δολαρίων το χρόνο ως λύτρα από τους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν τους πολύτιμους λίθους από τα ορυχεία.
Ιράκ
slide_406402_5077996_free
 
Είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να πάνε εκεί για να απολαύσουν το τοπίο. Ωστόσο είναι ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Το μεταπολεμικό Ιράκ αντιμετωπίζει μία έξαρση εγκληματικότητας με δολοφονίες, απαγωγές, ένοπλες ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών πέραν της βίας από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Συρία
slide_406402_5077998_free
 
Το τοπίο της Συρίας είναι φανταστικό. Ωστόσο η Συρία είναι μία από τις χώρες που δεν πρέπει να επισκεφτείς. Ο λόγος είναι η τρομοκρατία και ο εμφύλιος πόλεμος. Η εξέγερση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 στη Συρία έχει αρχίσει να προσλαμβάνει την εικόνα ενός μακροχρόνιου εμφυλίου πολέμου παρόμοιου με εκείνον του Λιβάνου. Ο Άσαντ έχει απολέσει τον έλεγχο σε τμήματα της βόρειας Συρίας, αλλά εξακολουθεί να ελέγχει τον Νότο, τα παράλια και τη Δαμασκό. Οι μάχες διεξάγονται κυρίως στον άξονα Χομς-Χάμα-Ιμπλίντ-Χαλέπι, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια από τις δύο πλευρές ελέγχει τις περιοχές αυτές.
Σομαλία
slide_406402_5078000_free
 
Η Σομαλία είναι ένα άλλο επικίνδυνο μέρος για να πάτε. Παρακολουθήστε την τελευταία ταινία με τον Τομ Χανκς, αν θέλετε να κατανοήσετε πλήρως τι γίνεται στη χώρα. Δεν υπάρχουν πρεσβείες των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σομαλία, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να ταξιδέψει κανείς εκεί.
Γουατεμάλα
slide_406402_5078034_free
Η Γουατεμάλα υποδέχεται τουρίστες. Ωστόσο, οι γυναίκες που παίρνουν το ρίσκο να πάνε στη Γουατεμάλα καλούνται να λάβουν επιπλέον φροντίδα. Το πρόβλημα είναι ότι οι βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις συμβαίνουν πολύ συχνά. Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει στη Γουατεμάλα είναι το εμπόριο ναρκωτικών.
Ανταρκτική
slide_406402_5078036_free
 
Είναι σχεδόν αδύνατο να βρείτε περιοχές τόσο ασυνήθιστες και μοναδικές όπως η Ανταρκτική. Το τοπίο που θα δείτε εκεί θα κατακτήσει την καρδιά και το μυαλό σας μια για πάντα. Εκεί δεν υπάρχει πόλεμος ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ακραίες συνθήκες που υπάρχουν θα σας δυσκολέψουν αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε εκεί.

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET