ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Οι 7 πόλεις στον κόσμο που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα | Ανάμεσά τους και μία ελληνική!

Φανταστείτε πως θα ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη αν στους δρόμους τους δεν υπήρχαν φανάρια, λωρίδες κυκλοφορίες ζωγραφισμένες και αυτοκίνητα να δημιουργούν ένα κλίμα ασφυκτικό. Αν και μας φαίνεται εξωπραγματικό, σίγουρα θα ήταν ιδανικές οι συνθήκες για να γίνουν οι πόλεις πανέμορφες και πιο καθαρές. Παρ’όλα αυτά… όντως υπάρχουν πόλεις στις οποίες δεν κυκλοφορούν […]

Neopolis Team

13 Οκτωβρίου, 2015

Φανταστείτε πως θα ήταν η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη αν στους δρόμους τους δεν υπήρχαν φανάρια, λωρίδες κυκλοφορίες ζωγραφισμένες και αυτοκίνητα να δημιουργούν ένα κλίμα ασφυκτικό.

Αν και μας φαίνεται εξωπραγματικό, σίγουρα θα ήταν ιδανικές οι συνθήκες για να γίνουν οι πόλεις πανέμορφες και πιο καθαρές. Παρ’όλα αυτά… όντως υπάρχουν πόλεις στις οποίες δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις 7 πόλεις του κόσμου, που δημοσίευσε το Business Insider. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική.

 

1. Giethoorn, Ολλανδία

 

1-giethoorn-netherlands

 

Η πόλη Giethoorn στην Ολλανδία αντί για δρόμους έχει κανάλια και γι’ αυτό είναι και γνωστή ως «Βενετία του Βορρά». Πρόκειται για μία πόλη-πόλο έλξης για τους τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν έναν προορισμό χωρίς αυτοκίνητα. Η πόλη ιδρύθηκε το 1230. Το σύστημα των καναλιών που έχει η πόλη το χρησιμοποιούν οι ντόπιοι για την καθημερινή τους μετακίνηση με τις βάρκες τους. Μάλιστα, τον χειμώνα τα κανάλια παγώνουν και προσφέρουν την ευκαιρία για πατινάζ.

 

2. Mackinac, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

 

2-mackinac-island-michigan

 

Πεντακόσιοι άνθρωποι ζουν στο νησί Mackinac, ωστόσο ο αριθμός αυξάνεται κατακόρυφα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς οι τουρίστες πλημμυρίζουν την περιοχή, στην οποία από το 1898 υπάρχει νόμος που απαγορεύει τα αυτοκίνητα. Το μοναδικό ΙΧ βρίσκεται στην περιοχή για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

 

3. Υδρα, Ελλάδα

 

3-hydra-greece

 

Στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, την Υδρα, το μεταφορικό μέσο στα στενά δρομάκια του λιμανιού είναι τα γαϊδουράκια, αφού τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Οι διαδρομές από και προς τις παραλίες γίνονται με καΐκια και θαλάσσια ταξί.

 

4. Fire Island, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

4-fire-island-ny

 

Το Fire Island βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Long Island και εκεί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είναι στενόμακρο και έχει μήκος 50 χιλιόμετρα και πλάτος 400 μέτρα. Οπως αναφέρει και ο επίσημος ιστότοπος του νησιού, εκεί δεν υπάρχουν δρόμοι για ΙΧ. Το νησί προσφέρεται για ποδήλατο και περιπάτους.

 

5. Paqueta, Brazil

 

5-paqueta-brazil

 

Αυτό το νησί στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας ήταν αρχικά σπίτι της ινδιάνικης φυλής Tamoio. Η Tamoio κατά κύριο λόγο κυνηγούσαν για να αυτοσυντηρηθούν, ζώντας από τη γη. Όταν οι Γάλλοι εισέβαλαν στη γη τους, οι Tamoio ενώθηκαν με τους Πορτογάλους και νίκησαν τους αντιπάλους τους. Η σύγκρουση αυτή όμως σηματοδότησε τη στροφή του νησιού από το κυνήγι σε ένα νησί με παραγωγή φρούτων, λαχανικών και ξυλείας. Σήμερα, με πλακόστρωτα δρομάκια και απουσία οχημάτων, το νησί Paqueta διατηρεί τη γοητεία της παλαιάς εποχής.

 

6. Βενετία, Ιταλία

 

6-venice-italy

 

Η κοσμοπολίτικη Βενετία αποτελείται από 117 μικρά νησάκια τα οποία χωρίζονται με κανάλια και συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες. Στους στενούς δρόμους της πόλης δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα και οι μεταφορές γίνονται μέσω θαλάσσιων λεωφορείων, γονδολών και φυσικά από όσους διαθέτουν ταχύπλοα.

 

7. Vauban, Γερμανία

 

7-vauban-germany

 

Στο Vauban της Γερμανίας η λέξη ΙΧ είναι άγνωστη. Το 40% των πολιτών επιλέγουν να παίρνουν μια χρηματική ανταμοιβή ή να κάνουν δωρεάν χρήση του τραμ.

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET