ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι 68 παθήσεις που εξασφαλίζουν εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε 440 τμήματα ΑΕΙ.

Με απόφαση που υπέγραψε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, καθορίστηκαν οι 68 παθήσεις που εξασφαλίζουν εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε 440 τμήματα των ΑΕΙ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής παθήσεις:   Τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις   στα οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, μπορούν να εισάγονται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, είναι τα […]

Neopolis Team

17 Σεπτεμβρίου, 2015

Με απόφαση που υπέγραψε η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, καθορίστηκαν οι 68 παθήσεις που εξασφαλίζουν εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε 440 τμήματα των ΑΕΙ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής παθήσεις:

 

0985905001442480316

2

Τα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις   στα οποία, από το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, μπορούν να εισάγονται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, είναι τα εξής:

 

screen_shot_2015-09-16_at_6.23.53_pm

screen_shot_2015-09-16_at_6.24.16_pm

3

4

5

 

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

1) Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντού, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι «ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση».

2) Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήματα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση-βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπαθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου − άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.

3) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν δεν έχει κατακτημένο ήδη ένα καλό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας σε κάποιο από τα Ελληνικά λαϊκά παραδοσιακά όργανα.

4) Για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι. Ειδικά δε στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών δεκτοί γίνονται μόνο άρρενες υποψήφιοι.

5) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οφείλει να διαθέτει υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων στις κατευθύνσεις:

1) Ευρωπαϊκής (κλασικής) Μουσικής,
2) Βυζαντινής Μουσικής,
3) Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής,
4) Σύγχρονης Μουσικής και τις αντίστοιχες ανά κατεύθυνση ειδικεύσεις καλλιτεχνικών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό σπουδών του τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας www.uom.gr

6) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πρέπει να γνωρίζει ότι το Τμήμα παρέχει πτυχία στις εξής κατευθύνσεις:

1) Μουσική Σύνθεση,
2) Μουσική Εκτέλεση,
3) Μουσικές Επιστήμες.

Ο υποψήφιος που επιθυμεί να ακολουθήσει την κατεύθυνση της Μουσικής Εκτέλεσης, προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο με ειδίκευση σε κάποιο μουσικό όργανο, στη μονωδία ή στη μουσική διεύθυνση, οφείλει να διαθέτει επαρκές επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στο αντικείμενο που σκοπεύει να επιλέξει. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.ionio.gr/depts/music.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ορατό το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα, για όσους το έχασαν την προηγούμενη φορά!

ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΠΙΣΝ γεμίζει από αύριο (1/12) φωτάκια και μπαίνει σε xmas mood με πολλές εκδηλώσεις!

TECH NEWS

Wonderbox: Ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό project εμπνευσμένο από τη Samsung Neo QLED 8K!

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET