ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέο Σύστημα Πανελλαδικών | Τα παράδοξα που θα συναντήσουν οι μαθητές φέτος!

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς οι μαθητές που φέτος φοιτούν στην τρίτη Λυκείου θα υπαχθούν σε νέο καθεστώς. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 αντί για 6 μαθήματα, με το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο σε αντίθεση με […]

Neopolis Team

23 Σεπτεμβρίου, 2015

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα στις πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς οι μαθητές που φέτος φοιτούν στην τρίτη Λυκείου θα υπαχθούν σε νέο καθεστώς.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές θα εξεταστούν σε 4 αντί για 6 μαθήματα, με το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι μόνο σε ένα επιστημονικό πεδίο σε αντίθεση με πριν που μπορούσαν να διεκδικήσουν σχολές από δύο επιστημονικά πεδία. Σε περίπτωση που θέλουν να συμμετέχουν σε δύο επιστημονικά πεδίο, έχουν αυτή τη δυνατότητα με την εξέταση σε ένα επιπλέον, πέμπτη μάθημα.

Οι υποψήφιοι όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα ακόμα παράδοξο, καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν σε ποιες σχολές επιθυμούν να εισαχθούν. Για παράδειγμα, όσοι εξεταστούν στην θεωρητική κατεύθυνση θα μπορούν να εισαχθούν στις σχολές της αστυνομίας, δεν θα μπορούν όμως να εισαχθούν στις στρατιωτικές σχολές. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να εισαχθούν στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών θα πρέπει να επιλέξουν ως δεύτερο πεδίο είτε τις ιατρικές σχολές, είτε τις σχολές πληροφορικής.

Ωστόσο θα υπάρχουν σχολές στις οποίες θα έχουν πρόσβαση όλοι οι υποψήφιοι. Αυτές θα είναι: Φυσικής Αγωγής, Κινηματογράφου, Μουσικών σπουδών, Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET