ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Έτσι κατασκευάζουν τεχνητά νησιά στο Dubai!

Πρόκειται για τα τεχνητά νησιά σε μορφή φοίνικα, τα Palm Islands, που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες η άλλοτε πόλη της ερήμου. Οι Σεϊχηδες του Εμιράτου χρηματοδότησαν τα τεχνητά νησιά με σκοπό να μετατρέψουν το Dubai σε ένα οικονομικό τουριστικό και επενδυτικό κέντρο της διεθνούς […]

Neopolis Team

19 Οκτωβρίου, 2015

Πρόκειται για τα τεχνητά νησιά σε μορφή φοίνικα, τα Palm Islands, που τείνουν να γίνουν σύμβολα του Ντουμπάι και της ιλιγγιώδους ανάπτυξης που γνώρισε τις τελευταίες δεκαετίες η άλλοτε πόλη της ερήμου.

Οι Σεϊχηδες του Εμιράτου χρηματοδότησαν τα τεχνητά νησιά με σκοπό να μετατρέψουν το Dubai σε ένα οικονομικό τουριστικό και επενδυτικό κέντρο της διεθνούς αγοράς. Τα Palm Islands βρίσκονται ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Περσικό Κόλπο και για τη κατασκευή τους χρειάστηκε η δημιουργία νέου εδάφους που προσέθεσε στην πόλη περίπου 900 χιλιόμετρα ακτών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε, πως με την εξόρυξη και την μεταφορά άμμου και πέτρας από τον βυθό του Περσικού Κόλπου, φτιάχτηκαν τα τεχνητά νησιά του Dubai.

 

0829416001445272094

 

0066563001445272095

 

0203519001445272095

 

Πιο συγκεκριμένα χρειάστηκε η μεταφορά 2 δισ. κυβικών μέτρων άμμου και πέτρας, ενώ η κατασκευή τους έχει ξεκινήσει από το 2001 και σήμερα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Τα Palm Islands έχουν σχήμα φοίνικα και φιλοξενούν κατοικίες, εμπορικά κέντρα και κέντρα αναψυχής.

Οι ακτογραμμές των νησιών έχουν συνολικό μήκος 520 χιλιόμετρα. Για την κατασκευή του θα απαιτηθούν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα πέτρας και άμμου.

Το μέγεθός τους είναι τόσο μεγάλο που είναι ορατά από το διάστημα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η εικόνα του σκυλάκου που προστατεύει τον νεκρό φίλο του, μας έκανε κομμάτια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET