ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Κόπηκες σε μάθημα; Έτσι θα μπορέσεις να το διαχειριστείς σωστά και ψύχραιμα!

Kατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων, είναι γεγονός ότι δεν πρόκειται να πάνε όλα στην εντέλεια. Και αυτό είναι άκρως φυσιολογικό, αφού δυστυχώς όλα είναι μέσα στη ζωή, όπως εκείνες οι φορές που μπορεί να έχουμε ξεσκιστεί για ένα μάθημα και στο τέλος να κοπούμε ή να το περάσουμε με 5… Αυτό και αν […]

Default avatar

Guest Author

21 Φεβρουαρίου, 2017

Kατά τη διάρκεια των φοιτητικών μας χρόνων, είναι γεγονός ότι δεν πρόκειται να πάνε όλα στην εντέλεια. Και αυτό είναι άκρως φυσιολογικό, αφού δυστυχώς όλα είναι μέσα στη ζωή, όπως εκείνες οι φορές που μπορεί να έχουμε ξεσκιστεί για ένα μάθημα και στο τέλος να κοπούμε ή να το περάσουμε με 5… Αυτό και αν πονάει πολύ! Ωστόσο, με το να θυμώσουμε ή να στεναχωρηθούμε, δεν πρόκειται να κάνουμε καλό στον εαυτό μας. Το θέμα είναι να κατανοήσουμε γιατί συνέβη αυτό και πως μπορούμε να το βελτιώσουμε μελλοντικά.

Ας δούμε λοιπόν μερικές μεθόδους που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να είμαστε ψύχραιμοι για τους κακούς βαθμούς που έχουμε πάρει:

#1 Aποδέξου την όλη κατάσταση που έχει συμβεί

Το πρώτο βήμα σε μια αποτυχία που σου έχει συμβεί είναι να αποδεχτείς το λάθος που έχεις κάνει. Ναί έγραψες χάλια, σιγά το πράγμα. Το θέμα είναι να μάθεις μέσα από τα λάθη σου και να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο την επόμενη φορά. Επιπλέον, πρέπει να έχεις στο νού σου, ότι ένας βαθμός δεν πρόκειται να καθορίσει την επαγγελματική πορεία σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς τόσο πολύ.

#2 Προσπάθησε να εκτιμήσεις τι μπορεί να πήγε λάθος

Προφανώς για να μην έγραψες τόσο καλά, σημαίνει ότι έκανες αρκετά λάθη. Οπότε γιατί έκανες τόσα λάθη; Ήταν λάθη που αφορούσαν την θεωρία ή τις ασκήσεις; Μήπως δεν έχεις καταλάβει πως λύνονται μερικά είδη ασκήσεων; Αυτές είναι μερικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις, αν θες να καταλάβεις τι μπορεί να πήγε στραβά. Επιπλέον, μπορείς να επισκεφθείς τον καθηγητή ώστε να δεις το γραπτό σου και να σου εξηγήσει τι έκανες λάθος ή τι μπορεί να περίμενε σε κάθε απάντηση. Έτσι, έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις πιο ολοκληρωμένα, με αποτέλεσμα να γράψεις πολύ καλύτερα!

#3 Δημιούργησε ένα καινούριο πλάνο μελέτης

Αρχικά, προσπάθησε να καταλάβεις αν ένας κακός βαθμός πρόκειται να στοιχίσει σε όλη την καριέρα σου. Προφανώς και όχι! Άντε να σου ρίξει λίγο το μέσο όρο. Επόμενο βήμα είναι να συνηδειτοποιήσεις τι μπορεί να κάνεις λάθος. Μπορεί πχ να μην διαβάζεις όσο πρέπει ή οι σημειώσεις σου να είναι άθλιες. Έχοντας αυτά υπόψη, προσπάθησε να τα διορθώσεις όσο μπορείς, πχ αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο διάβασμα ή κρατώντας καλύτερες σημειώσεις των διαλέξεων. Οπότε προσπάθησε να βελτιώσεις το μέλλον αντί να στεναχωριέσαι για το τι μπορεί να έγινε στο παρελθόν. Στην τελική, η ζωή συνεχίζεται!

Ωστόσο, αν εφαρμόζεις όλα τα παραπάνω και πάλι δεν βλέπεις φώς στο τούνελ τότε σκέψου πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, ότι αυτή η σχολή ίσως να μην σου ταιριάζει. Πραγματικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάς το χρόνο σου, σε κάτι που δεν σε γεμίζει ή που σου προκαλεί μιζέρια. Για αυτό άρχισε να ψάχνεις, τι άλλες επιλογές υπάρχουν στον ορίζοντα. Και πάντα με ψυχραιμία!

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET