Οι trash εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που έκαψαν και τα τελευταία εγκεφαλικά μας κύτταρα!


Η ελληνική τηλεόραση εδώ και δεκαετίες, διατηρεί ένα παιδευτικό (δεν θα το λέγαμε) προφίλ, θέλοντας να μας διδάξει τον έρωτα, την έλλογη αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου και φυσικά το πώς να κλαίμε και να οδυρόμαστε μπροστά σε μία κάμερα.

Έκφυλοι παρουσιαστές, τσακωμένα ζευγάρια, άνθρωποι που άνοιγαν την καρδιά τους και έλεγαν τον πόνο τους μπροστά από μία κάμερα και φυσικά, αξέχαστες διάσημες προσωπικότητες που βγήκαν (σχετικά εύκολα) από τα ρούχα τους, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που είδαμε στα τηλεοπτικά προγράμματα που ακολουθούν και που κάποιοι κακόβουλοι (ανάμεσα τους και εμείς), τα κατατάσσουν στην trash tv κι όχι άδικα.

Προγράμματα που μας έκαναν να γελάσουμε, ένοχα μεν, όμως παράλληλα μας έκαναν να απορήσουμε για το ποιος έδωσε την άδεια να βγουν στον αέρα και τέλος πάντων ποιοι είναι αυτοί που ανοίγουν την τηλεόραση τους για να τα παρακολουθήσουν...

 «Αποκάλυψη» - Μένιος Φουρθιώτης

Πότε: 2012-2013

Κανάλι: Extra 3

Ο αγαπητός Σιχα-Μένιος ή αλλιώς αυτή η γλοιώδης σαύρα της ελληνικής τηλεόρασης, πριν αυτό-θεωρηθεί «ποιοτικός» και φυσικά υποστηρικτής της γόνιμης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, έκανε μία λιγότερο ποιοτική εκπομπή που παρέπεμπε στον τίτλο της σημερινής του εκπομπής («Αποκαλυπτικά»), καθώς λεγόταν «Αποκάλυψη».

Στην εκπομπή αυτή, ο αδύνατος πλέον Μένιος μιλούσε με πλήρη σοβαρότητα για μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας που αφορούσαν τόσο την οικονομία όσο και την κοινωνία. Μετά τον Μπογδάνο και την Τρέμη, τώρα στο club της ποιοτικής ενημέρωσης μπορεί άξια να καταταχθεί κι αυτός ο πνευματώδης άνθρωπος που ονομάζεται Μένιος Φουρθιώτης.

Γιατί αν δεν ακούσεις τον Μένιο, τότε ποιον;


 «Μη Μου Πεις» - Αλέξανδρος Πετρίδης

Πότε: 2010 - μέχρι σήμερα

Κανάλι: DRTv

Ο Αλέξανδρος Πετρίδης, ο γνωστός της πάσης ως «ασπροδόντης», μπήκε στη ζωή μας μέσα από ένα άκρως ποιοτικό talk show όπου τόσο οι ερωτήσεις όσο κι οι ίδιοι οι καλεσμένοι, μας κέρδιζαν με το υψηλό μορφωτικό επίπεδο που παρουσίαζαν. Ενώ φυσικά, η «μαμά - κουνέλα» που είχε δίπλα του με το πλούσιο στήθος της, κατάφερνε να κάνει πολλά αγοράκια να τη χαζεύουν για ώρες στο YouTube.

Άμα δεν είναι ο Πετρίδης φάρος υψηλού επιπέδου τηλεόρασης, τότε πού βαδίζουμε σαν έθνος;


 "Palaiologou EXTRA SHOW" - Δημήτρης Παλαιολόγου

Πότε: Extra 3

Κανάλι: 2013 - έως σήμερα

Είναι είδωλο, είναι αστρολόγος και τραγουδιστής και φυσικά δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Παλαιολόγου. Από τότε που τον είδαμε στο Black Out, μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Όταν όμως, του δόθηκε βήμα να εκφραστεί δημοσίως και να παρουσιάσει τη δική του εκπομπή, εκεί ήταν που πραγματικά τον λατρέψαμε.

Έβαλε σκοπό της ζωής του να κυλήσει το iQ μας στα πατώματα, είχε όραμα του να βλέπουμε την εκπομπή του και μετά να αναρωτιόμαστε αν το μαρούλι είναι πιο έξυπνο από εμάς και ναι λοιπόν τα κατάφερε! Μπράβο Δημήτρη, είσαι το μαρούλι μας!


 «Τα Παρατράγουδα» - Αννίτα Πάνια

Πότε: 2007

Κανάλι: Alter

Η Αννίτα μπορεί να θεωρηθεί κι η δασκάλα του έθνους, αλλά απ' όσες ποιοτικές και πρωτότυπες εκπομπές έχει κάνει, εμείς την έχουμε ταυτίσει αποκλειστικά με τα Παρατράγουδα. Μια εκπομπή όπου ο κάθε πικραμένος και κακόμοιρος καλεσμένος, έλεγε τα προβλήματα του μπροστά στην κάμερα, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ακόμα και να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τη γυναίκα αντιπρόσωπο, που ήταν από τις πρώτες «μαθήτριες» της Αννίτας; Την πήρε μπέμπα και την έκανε γυναίκα.

Και η Μάρια με το νέο look...


 «Σία Λιαροπούλου talk show» - Σία Λιαροπούλου

Πότε: Άγνωστο

Κανάλι: Τempo

Η Σία Λιαροπούλου αποφάσισε κι εκείνη να ενταχθεί σε αυτό το πάνθεον της trash ελληνικής τηλεόρασης και να παρουσιάσει ένα talk show όπου προβληματικά ζευγάρια, φίλες/οι ή ακόμα και ολόκληρες οικογένειες πήγαιναν και προσπαθούσαν να βρουν λύση για το πρόβλημα τους.

Έβαλε κι η Σία το λιθαράκι της στην πνευματική ανάταση της ελληνικής κοινωνίας.


 «Mία νέα αρχή» - Σία Λιαροπούλου

Πότε: 1997 - 1998

Κάναλι: Star Channel

Η αγαπημένη μας Σία βέβαια από κάπου ξεκίνησε και τα πρώτα της βήματα στην trashίλα τα έκανε με την εκπομπή «Μία νέα αρχή». Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, όπου ζευγάρια, οικογένειες ή γενικά προβληματικά άτομα πήγαιναν στο στούντιο της εκπομπής, βρίζονταν, έκλαιγαν, αλλά κατέληγαν κάνοντας μία νέα αρχή! Μία νέα αρχή αυτοί κι ένα άδοξο τέλος για την τηλεόραση μας, που τη βάφαμε μπλε και την πετούσαμε άνετα στη θάλασσα.


 «To Ζευγάρι Της Χρονιάς» - Σία Λιαροπούλου

Πότε: 2002

Κανάλι: Alter

Trashόδουλη αυτή η Σία, πια! Άλλη μία ποιοτική εκπομπή που πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της, ωστόσο εκεί δεν πήγαιναν άνθρωποι που είχαν προβλήματα, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους που έψαχναν τον αληθινό έρωτα. Η εξαίρετη αυτή παρουσιάστρια προσπαθούσε να βρίσκει κάθε φορά «Το ζευγάρι της χρονιάς» και ακόμα και σήμερα, αφιερώνουμε αρκετό από τον χρόνο μας για να δούμε λίγα επεισόδια, μιας κι οι ατάκες που ακούγονταν, έχουν αφήσει εποχή.


 «Στη Φόρα» - Φίλιππος Καμπούρης

Πότε: 2015 - μέχρι σήμερα

Κανάλι: Αρτ

Η εκπομπή «Στη φόρα» παρά το trash περιεχόμενο της κατάφερε να επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Έχει αλλάξει πολλά κανάλια και πολλά πάνελ, αλλά με παρουσιαστή τον Φίλιππο τον Καμπούρη, δε χάνεις! Είναι η προσωποποίηση του υψηλού μορφωτικού επιπέδου και θα έπρεπε να τον κάνουν επίτιμο διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας.

ΜΙΑ ΣΑΥΡΑ ΕΙΣΑΙ

Κάντε tag ένα φίλο σας που είναι σαύρα ?

Posted by Greek Paranoia on Sonntag, 26. März 2017

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή: 
Αθανασία Βιδάλη