Γράφει η Χριστίνα Κουρλιάκ από το Rise.gr
Δεν χρειάζεται να είσαι ο Jamie Oliver για να καταλάβεις πόσο χρήσιμα είναι αυτά τα κολπάκια!
Πώς να μαλακώσεις παγωμένο βούτυρο:
Θες για πρωινό φρυγανιές με μέλι αλλά το βούτυρο είναι πέτρα; Η λύση είναι απλή. Zέστανε ένα ποτήρι και τοποθέτησε από κάτω το βούτυρο για να μαλακώσει.
Πώς να ψήσεις ψάρι στην σχάρα χωρίς να κολλήσει:
Μα είναι τόσο απλό. Βάλε πρώτα στην σχάρα μερικές φέτες λεμόνι και από πάνω το φιλέτο ψαριού. Και δεν θα κολλήσει και θα έχει και πιο ευχάριστη γεύση.
Πώς να κόψεις ομοιόμορφα τις πατάτες:
Για να μην παιδεύεσαι με μαχαίρια και να έχεις ομοιόμορφες πατάτες μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν κόφτη μήλου.
Πώς να ξεφλουδίσεις τζίντζερ:
Προσπάθησε να αφαιρέσεις την φλούδα του τζίντζερ με ένα κουτάλι. Έτσι, θα έχεις ένα ωραίο και καθαρό κομμάτι τζίντζερ χωρίς μεγάλο μέρος του να πηγαίνει στα σκουπίδια.
Πώς να διακοσμήσεις ένα κοκτέιλ:
Για να αναβαθμίσεις ένα ποτό ή ένα κοκτέιλ, τόσο γευστικά όσο και οπτικά, φτιάξε παγάκια με μερικές φέτες λεμονιού. Τίποτα πιο δροσιστικό και εύγευστο για το καλοκαίρι!
Πώς να ξε-κουκουτσι-άσεις κεράσια:
Αφαίρεση κουκουτσιών από κεράσια χωρίς να επικρατεί “φονικό σκηνικό” στην κουζίνα δεν γίνεται. Παρόλα αυτά, μπορείς να αφαιρέσεις τα κουκούτσια με έναν τρόπο που δεν θα λερώσει τόσο την κουζίνα σου με ένα μπουκάλι και ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το κεράσι στο λαιμό του μπουκαλιού και σπρώξε το κουκούτσι με το καλαμάκι. Το μπουκάλι θα συλλέξει όλα τα κουκούτσια που θα πάνε αργότερα στα σκουπίδια.
Πώς να ξεφλουδίσεις σκόρδο στο δευτερόλεπτο:
Για να ξεφλουδίσεις πολύ γρήγορα μια σκελίδα σκόρδο βαλ’ την σε ένα βάζο και κούνησε το καλά. Με μόλις λίγο κούνημα η φλούδα θα έχει φύγει από μόνη της
Πηγή: Rise.gr