ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σταμάτα επιτέλους να παραπονιέσαι πως δεν έχεις σχέση, όταν δεν κάνεις τίποτα για να το αλλάξεις!

Πολλές γυναίκες και πολλοί άνδρες παραπονιούνται. Οι γυναίκες ότι είναι μόνες, ελεύθερες αλλά και ιδανικές σε σχέση με τους άνδρες και σε σχέση με τη μέση γυναίκα. Το ίδιο πιστεύουν αντίστοιχα και κάποιοι άνδρες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι όντως μόνοι. Εγκλωβισμένοι στις σκέψεις τους και την πεποίθηση ότι θα είναι πάντα ελεύθεροι. Όχι όμως και […]

Default avatar

Guest Author

30 Μαρτίου, 2016

Πολλές γυναίκες και πολλοί άνδρες παραπονιούνται. Οι γυναίκες ότι είναι μόνες, ελεύθερες αλλά και ιδανικές σε σχέση με τους άνδρες και σε σχέση με τη μέση γυναίκα. Το ίδιο πιστεύουν αντίστοιχα και κάποιοι άνδρες.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι όντως μόνοι. Εγκλωβισμένοι στις σκέψεις τους και την πεποίθηση ότι θα είναι πάντα ελεύθεροι. Όχι όμως και ωραίοι. Επειδή στην πραγματικότητα, δεν περνούν ωραία. Ωστόσο, δεν κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση της μη σχέσης.

Αν είστε κι εσείς σ’ αυτήν την κατάσταση, αξίζει να αναρωτηθείτε: Για ποιο πραγματικό λόγο παραπονιέμαι συνεχώς για τη μοναξιά μου στην οποία εγώ με φέρνω τελικά; Είναι το έλλειμμα αυτοεκτίμησης, ο φόβος για το καινούριο, η απογοήτευση για το παλιό;

Αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ βοηθητικά για να δοθεί μια απάντηση στο παράπονο και την απόγνωση. Βέβαια η απάντηση του καθένα και της καθεμίας είναι μοναδική και απαιτεί να έρθει αντιμέτωπος με τα αληθινά του συναισθήματα και την αντίληψή του για τον εαυτό του και τους άλλους.

Μερικοί άνθρωποι τείνουν συνεχώς στο να μεμψιμοιρούν. Σκέφτονται ότι τα προβλήματα τυχαίνουν μόνο σε αυτούς. Νιώθουν επίσης ανίκανοι. Αυτό οφείλεται στο ότι αποδίδουν τη μοίρα τους πραγματικά στην τύχη. Χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους άτυχους. Ακόμη, αποδίδουν παγιωμένους χαρακτηρισμούς στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και τι ελκύουν. Βασίζονται σε αυτούς, στη γνώμη τους και τις διαθέσεις τους. Δείχνουν μια αβουλία και αφήνουν το περιθώριο επιλογής στους Άλλους. Επειδή αυτοί οι Άλλοι, ορίζουν τελικά την ευτυχία τους. Τι άδικος τρόπος να αντιμετωπίζει κανείς τον εαυτό του.

Παράλληλα, υπάρχει η ανασφάλεια, η ταύτιση με το απόρριμμα. Έτσι, δημιουργείται η στρεβλωμένη αντίληψη που κάποιοι άνθρωποι υιοθετούν, πιστεύοντας ότι είναι ανάξιοι για σχέση, καθώς οι ίδιοι θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου άξιοι να αγαπηθούν. Αφήνονται λοιπόν στο παράπονο και κατηγορούν τον εαυτό τους και τους άλλους για τη μοναξιά τους, όντας «ανίκανοι» να αναλάβουν δράση.

Ακόμα, οι γυναίκες κι οι άνδρες πολλές φορές, δημιουργούν ειδυλλιακές καταστάσεις στις οποίες θέλουν να βρίσκονται και εξιδανικεύουν τα πρότυπα του αντίθετου φύλου. Ως αποτέλεσμα, δεν φτάνουν πραγματικά ποτέ στο τέλειο που επιθυμούν. Δεν παλεύουν ή δεν ελπίζουν ότι είναι πραγματικό και εφικτό να σχετίζονται με τον άνδρα ή με τη γυναίκα που φαντάζονται και μένουν ανενεργοί και αποστασιοποιημένοι με συντροφιά… το παράπονο. Άλλοι ξεσπούν και επιδίδονται σε καθαρά σεξουαλικές σχέσεις χωρίς να επενδύουν στο συναίσθημα και να του δίνουν περιθώριο έκφρασης. Η φαντασία, πολλές φορές λοιπόν κατακλύζει και μας αφήνει πραγματικά μόνους. Το θέμα είναι όμως ότι το τέλειο όπως το σκεφτόμαστε, δεν θα υπάρξει ποτέ. Ερχόμαστε κάθε φορά αντιμέτωποι με την έλλειψή μας και βέβαια, την έλλειψη του Άλλου.

Κάποτε όμως έρχεται η ώρα που πρέπει οι επιλογές να είναι δικές μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Ακόμα κι αν όλα δείχνουν να πάνε στραβά. Απαιτεί σιγουριά, θάρρος και τόλμη. Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε με την εγωκεντρική σκέψη, ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε εμάς και να περιθωριοποιούμαστε εξαιτίας των προσωπικών μας μύθων.

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET