ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

7 προσδοκίες που έχουν οι καθηγητές από εμάς, μήπως και καταφέρουμε να πάρουμε το έρμο το πτυχίο!

Είναι γεγονός ότι πολλά μαθήματα μας βγάζουν την πίστη στο να τα περάσουμε, γιατί δεν έχουμε καταλάβει τι στο δι@ολο ζητάει ο έρμος ο καθηγητής, ώστε να πάρουμε αυτό το πολυπόθητο πέντε. Έτσι αν μας έλεγαν ξεκάθαρα τι ζητάνε κι εμείς θα περνάγαμε το μάθημα τους και αυτοί δεν θα ταλαιπωρούνταν με το να διορθώνουν σε […]

Default avatar

Guest Author

23 Μαρτίου, 2017

Είναι γεγονός ότι πολλά μαθήματα μας βγάζουν την πίστη στο να τα περάσουμε, γιατί δεν έχουμε καταλάβει τι στο δι@ολο ζητάει ο έρμος ο καθηγητής, ώστε να πάρουμε αυτό το πολυπόθητο πέντε. Έτσι αν μας έλεγαν ξεκάθαρα τι ζητάνε κι εμείς θα περνάγαμε το μάθημα τους και αυτοί δεν θα ταλαιπωρούνταν με το να διορθώνουν σε κάθε εξεταστική εκατοντάδες γραπτά (γιατί φυσικά δεν παίζει να είμαστε οι μοναδικοί που θα το χρωστάμε).

Ωστόσο οι παρακάτω προσδοκίες που προέρχονται από καθηγητές, είναι σίγουρο ότι θα μας ανοίξουν τα μάτια σχετικά με το τι περιμένουν από εμάς:

#1 Μην έρθεις στη διάλεξη μόνο και μόνο για να κοιμηθείς πάνω στις σημειώσεις

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να ακούει το ένα τρίτο της διάλεξης, επειδή τα μάτια σου κλείνουν χωρίς να το θέλεις, τότε γιατί μπήκες εξ αρχής στον κόπο να έρθεις στη διάλεξη;

«Μην έρχεστε στην τάξη, αν είστε κουρασμένοι γιατί αυτό είτε δείχνει πως το μάθημα είναι τόσο βαρετό που θέλεις να κοιμηθείς είτε είναι αρκετά σημαντικό για να έρθεις στη διάλεξη, αλλά όχι τόσο σημαντικό για να το παρακολουθήσεις» αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Φλόριντα, Δρ Andrew Selepak.

Θα πρέπει να κάνεις μια επιλογή: να είσαι ένα κουρέλι από το ξενύχτι της προηγούμενης ή να έρθεις προετοιμασμένος στην τάξη.

#2 Διάβασε και γράφε, διάβαζε και γράφε, διάβαζε και γράφε

Πλέον αποτελεί σπάνιο χάρισμα να κρατάς σημειώσεις, αλλά και να καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να μάθουν οι φοιτητές είναι να κάνουν επανάληψη τις δικές τους σημειώσεις κι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν καν αυτό. Αν το καταφέρουν αυτό, τότε το διάβασμα τους θα είναι πάρα πολύ ευκολότερο» αναφέρει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, Maureen Turim. «Το να έχεις καλή γραφή είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις επιστήμες, ακόμα και τις πιο πρακτικές».

#3 Μην έρχεσαι στη διάλεξη για να παίζεις με το κινητό σου

Είναι βέβαιο πως το κινητό σου έχει αρκετές δελεαστικές εφαρμογές, οι οποίες μπορεί να σε εμποδίσουν από το να παρακολουθήσεις τη διάλεξη. «Αν χρειαστείς να κάνεις ένα διάλειμμα  κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης για να απαντήσεις σε κάποιο μήνυμα ή να μπεις λίγο στο Instagram, τότε κάνε το όμως μετά πρέπει να επανέλθεις σε αυτά που λέω στη διάλεξη», αναφέρει ο Selepak.

Ουσιαστικά σκέψου το εξής: η μέρα έχει 24 ώρες κι από όλες αυτές τις ώρες δεν είναι τόσο δύσκολο να μη χρησιμοποιείς το κινητό σου, έστω για 45 λεπτά.

#4 Προσπάθησε να βρεις πως μπορείς να προσέχεις καλύτερα στο μάθημα

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταφέρεις να βρεις πως μπορείς να μελετάς αποδοτικά, αλλά και να κρατάς καλές σημειώσεις από τις διαλέξεις. «Προσπάθησε να αναζητάς διαρκώς με ποιους τρόπους μαθαίνεις εσύ καλύτερα. Να κάνεις πολλές επαναλήψεις; Να τα γράφεις ξανά σε κάποιο πρόχειρο; Να λύνεις παλιά θέματα; Είσαι πιο πολύ οπτικός ή ακουστικός τύπος; Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος για να κάνεις ένα ολοκληρωμένο διάβασμα;» αναφέρει η καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου της Φλόριντα, Molly Martell. «Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να βρεις τι σου ταιριάζει, ώστε να πηγαίνεις πολύ καλύτερα στις εξετάσεις και χωρίς άγχος».

#5 Μη μαζεύεις τα πράγματά σου προτού τελειώσει η διάλεξη

Και πάλι, η διάλεξη διαρκεί για περίπου 45 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα. Οπότε δεν θα πάθεις τίποτα αν αφιερώσεις αυτόν τον χρόνο σε όσα λέει ο καθηγητής. Μαζεύοντας τα πράγματά σου προκαλώντας θόρυβο, δεν πρόκειται να βοηθήσει ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η διάλεξη. «Ακόμη κι αν έρθεις στη διάλεξη λίγο πιο αργά, οκ δεν τρέχει τίποτα, αυτό αφορά εσένα κυρίως, όμως μην προκαλείς θόρυβο μαζεύοντας τα πράγματά σου και μάλιστα πριν τελειώσει το μάθημα. Αυτό εμένα προσωπικά με πειράζει, όπως και τους γύρω σου», αναφέρει ο Selepak.

#6 Δείξε ενδιαφέρον σε αυτά που μαθαίνεις

Το θέμα είναι πηγαίνεις στις διαλέξεις με όρεξη για να παρακολουθήσεις τα μαθήματα που διδάσκονται κι όχι να αισθάνεσαι ότι κάνεις αγγαρεία. «Αν δεν δίνεις προσοχή στον κόσμο γύρω σου, τότε θα δυσκολευτείς ακόμα περισσότερο να καταλάβεις για το τι μιλάω κι αυτό το λέω τους φοιτητές». Όσα περισσότερα πάρεις από τις διαλέξεις τόσο πιο πολύ θα καταλάβεις τι συμβαίνει  γύρω σου κι έτσι θα έχεις πολύ περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας.

#7 Επικοινώνησε με τους καθηγητές σου

Γενικά υπάρχει μεγάλος φόβος να κάνεις κάποια απορία στον καθηγητή, γιατί πιστεύεις ότι θα ακουστείς χαζός ή ο καθηγητής θα νομίζει ότι δεν διάβασες καλά την άσκηση ή το θέμα της εργασίας. Κάθε φορά λοιπόν που αισθάνεσαι αυτό το ρίγος του φόβου, θα σκέφτεσαι ότι αυτή είναι η δουλειά των καθηγητών. «Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση», αναφέρει η Martell. « Πήγαινε στις ώρες γραφείου που μπορείς να βρεις τους καθηγητές σου κι εξέφρασε τις απορίες σου, γιατί αν δεν τους πεις που αντιμετωπίζεις πρόβλημα, δεν ξέρουν κι εκείνοι πως να σε βοηθήσουν να πετύχεις».

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET