Οι κλασικοί τύποι ανθρώπων που συναντάμε κάθε χρονιά στον Επιτάφιο τη Μ. Παρασκευή!


Ο Επιτάφιος είναι ίσως ένα από τα σήματα κατατεθέν της γιορτής του Πάσχα. Ωστόσο, είτε πας στην επαρχία είτε μείνεις στην Αθήνα, οι άνθρωποι που συναντάς είναι οι ίδιοι. Ο καθένας βέβαια έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον κατατάσσει σε μία συγκεκριμένη κατηγορία «ανθρώπων που συναντάμε στον Επιτάφιο».

Πάμε να ρίξουμε λοιπόν μία ματιά σ' αυτούς τους τύπους ανθρώπων που συναντάμε κάθε χρονιά στην περιφορά του Επιταφίου τη Μ. Παρασκευή:

1. Η γιαγιά που κουτσομπολεύει όλη τη γειτονιά

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις πάει στον Επιτάφιο κι έχεις πληροφορηθεί μέσα σε 5 μόλις λεπτά για όλα τα νέα των γειτόνων σου και των ανθρώπων που μένουν δύο γειτονιές μακριά από εσένα. Υπεύθυνες γι' αυτό το κουτσομπολιό φυσικά δεν είναι άλλες από τις γλυκές γιαγιάδες!

2. Οι παλιοί/ές συμμαθητές/τριες

Διαφορετικά... τα άτομα που θέλεις να αποβάλλεις από τη μνήμη σου. Είναι οι κλασικοί τύποι που σε ρωτάνε τα νέα σου, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ούτε καν τα παλιά σου, για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν να σε δουν σχεδόν μισή δεκαετία.

3. Ο κλασικός μ*λακας που θα σου λαμπαδιάσει τα μαλλιά

Αυτός κι αν δεν λείπει ποτέ από μία τέτοια μέρα. Όχι μόνο κρατάει το κερί του και μιλάει κοιτώντας γύρω γύρω σαν τουρίστας, αλλά περιφέρει την φλόγα λες και δεν μπορεί να σου κάνει κακό.

4. Αυτός/ή που ψάχνει γκόμενο/α.

Ναι ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι τύποι και τύπισσες. Μπορεί εσένα να μη σου θυμίζουν κάτι, αλλά σε πληροφορούμε ότι είναι αυτοί που πάνε και πιάνουν κουβέντα σε κάθε άκυρο/η που βρίσκεται δίπλα τους λες και είναι κολλητουμπινάκια εδώ και χρόνια!

5. Αυτή που πάει για την πασαρέλα

Είναι ο κλασικός τύπος γκόμενας που ντύνεται όπως θα πάει μετά στο κλαμπ. Κορίτσια, ούτε εμείς είμαστε της εκκλησίας, αλλά δεν πάμε με το διχτυωτό καλσόν μέσα από το τζιν ούτε με την ψηλή μπότα μέχρι το γόνατο.

6. Αυτός/ή που δεν το βουλώνει το ρημάδι το στόμα του/της.

Είναι κι αυτοί οι τύποι ανθρώπων που μπορεί να σου λένε ό,τι πιο άκυρο έχει συμβεί στη ζωή τους την ώρα του Επιταφίου. Τι σου κάνει άραγε μία απλά ερώτηση του τύπου: «Τι νέα;» ή «Η δουλειά καλά;».

7. Αυτοί που ήρθαν για το check-in και το Insta story

Έλα τώρα μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που θα γεμίσουν την αρχική μου με το γνωστό status: «-  στην τοποθεσία Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής».


Μελέτησε τους λοιπόν καλά, γιατί σε λίγες ώρες θα βρίσκονται δίπλα σου! 

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή: 
Αθανασία Βιδάλη