3 λόγοι που καθιστούν την μπύρα το καλύτερο ποτό εκεί έξω!


Δες live τον Iratus στο CU OnStage Hip Hop Edition! 5/5 @ Piraeus Academy. Είσοδος δωρεάν!

Όταν σκέφτεσαι την μπύρα, τι σου έρχεται αμέσως στο μυαλό;

Ας μαντέψω: καλή παρέα, χαβαλές, μεθύσι, φούσκωμα κοιλιάς…

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της μπύρας, σου έχω εξαιρετικά νέα. Η μπύρα πέρα από τα παραπάνω, θα συνδυάζεται πλέον και με οφέλη για την υγεία σου!

Ας ξεκαθαρίσω όμως κάτι βασικό. Δεν μιλάω για το να πίνεις βαρέλια μπύρας καθημερινά. Αυτό όχι. Δεν θα σου προσφέρει οφέλη. Δεν είναι καλό ούτε για το συκώτι σου ούτε για τα κιλά σου και γενικότερα για την ευεξία σου. Και επίσης, το να στέλνεις μήνυμα απόγνωσης, ενώ είσαι μεθυσμένος/η στον/στην πρώην σου είναι η συνταγή για την απόλυτη καταστροφή.

Το να πίνεις μπύρα με μέτρο ωστόσο, είναι πραγματικά καλό για την υγεία σου.

Δες γιατί…

1. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να αποβάλλεις το στρες.

Μετά από μία απίστευτα κουραστική μέρα, τι καλύτερο από το να μαζευτείτε με την παρέα σου ή το άλλο σου μισό στο σπίτι και να πιείτε από ένα μπουκάλι μπύρας συζητώντας πώς πήγε η μέρα σας;

Μελέτες έχουν δείξει ότι το να πίνεις μπύρα σε λογικά πάντα πλαίσια (αυτό μεταφράζεται με ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες), είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διώξεις την ένταση, το άγχος και να νιώσεις πιο χαλαρός/η.

Απλώς βεβαιώσου πως δεν θα το παρακάνεις. Μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να καταλήξεις να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με έναν ανυπόφορο πονοκέφαλο.

beer1

2. Πίνοντας μπύρα κάνεις τεράστια χάρη στα κόκαλά σου.

Ναι, καλά διάβασες. Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η μπύρα σχετίζεται με το στοιχείο «πυρίτιο» που είναι ένα συστατικό αναγκαίο και πολύ θρεπτικό κατά της οστεοπόρωσης.

Έστω κι αν δεν σε απασχολεί ακόμα η γήρανση των οστών σου, είναι καλό να ξέρεις ότι η κοιλίτσα που αποκτάς λίγο μετά αφού έχεις πιει μπύρα, σου εξασφαλίζει τουλάχιστον γερά κόκαλα!

beer-

3. Μπορεί να σε βοηθήσει να… χάσεις κιλά!

Αυτό κι αν είναι αναπάντεχο! Η επιστήμη μιλάει και πάλι.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Όρεγκον, επιχείρησαν να υποβάλλουν σε δοκιμασία δύο ομάδες ποντικών. Στη μία ομάδα έδωσαν ένα φλαβονοειδές που βρέθηκε στην μπύρα και τους τάισαν ακόμη με κάτι πολύ παχυντικό. Στη δεύτερη ομάδα, έδωσαν απλά να φάνε την παχυντική τροφή. Η ομάδα στην οποία δόθηκε το φλαβονοειδές, πήρε 22% λιγότερες θερμίδες απ' ότι η δεύτερη ομάδα.

Φυσικά και πρέπει να έχουμε τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις μας γι' αυτή την έρευνα, καθώς τα ποντίκια δεν έχουν ίδιο μεταβολισμό με τους ανθρώπους, αλλά αν προστεθούν επιπρόσθετες πληροφορίες και μάθουμε περισσότερα, η θεωρία αυτή θα είναι πραγματικά ενθαρρυντική έχω να πω.

anigif_enhanced-buzz-13220-1381881880-0

Άντε και καλή πόση!!! 

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Θεώνη Σταματοπούλου