ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Έρευνα | Αυτά είναι τα πτυχία που όσοι φοιτητές απέκτησαν, το μετάνιωσαν!

Πολλοί φοιτητές αποφασίζουν να σπουδάσουν κάτι που σε πρώτη φάση τους αρέσει πολύ, αλλά όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούν ότι ίσως δεν έκαναν και την πιο σωστή επιλογή. Σύμφωνα με μία έρευνα του Emolument, η οποία εξέτασε 1.800 απόφοιτους φοιτητές από την Αγγλία, σημείωσε πως το 47% των εν λόγω φοιτητών, που σπούδασαν γεωγραφία, ιστορία […]

Default avatar

Guest Author

15 Μαρτίου, 2017

Πολλοί φοιτητές αποφασίζουν να σπουδάσουν κάτι που σε πρώτη φάση τους αρέσει πολύ, αλλά όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιούν ότι ίσως δεν έκαναν και την πιο σωστή επιλογή.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Emolument, η οποία εξέτασε 1.800 απόφοιτους φοιτητές από την Αγγλία, σημείωσε πως το 47% των εν λόγω φοιτητών, που σπούδασαν γεωγραφία, ιστορία και πολιτικές επιστήμες, το μετάνιωσαν. 

Το μεγαλύτερο ποσοστό απογοήτευσης για το πτυχίο τους, ωστόσο, το κατέχουν οι φοιτητές της ψυχολογίας αφού μόλις το 33% αυτών θεωρούν ότι το πτυχίο τους αξίζει.

Όταν κοιτάς τα πτυχία που οι άνθρωποι μετάνιωσαν λιγότερο, βγάζει πολύ περισσότερο νόημα αν παράλληλα κοιτάξεις και τον πρώτο ετήσιο μισθό που λαμβάνουν τα άτομα που ειδικεύονται στις Θετικές Επιστήμες ή στη Μηχανολογία.

Στην Αμερική, ο αρχικός ετήσιος μισθός το 2016 για κάποιον που πήρε πτυχίο Χημικού Μηχανικού είναι περίπου 63.000 δολάρια κι ακολουθεί ο Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος με ετήσιο μισθό στα 61.0000 δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Από την άλλη, οι τρεις χαμηλότερα αμειβόμενες ειδικότητες, πάλι σύμφωνα με το Forbes, είναι η Ψυχολογία κι οι Δημόσιες Σχέσεις με ετήσιο μισθό στα 36.000 δολάρια, καθώς και η Διαφήμιση στα 35.000 δολάρια.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψεις τις σπουδές σου, στην περίπτωση που έχεις περάσει σε τμήμα Ψυχολογίας ή Ιστορίας. Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα να μη βγάλεις αμέσως τόσα χρήματα όσο οι συμμαθητές σου που σπούδασαν Χημεία, αλλά δεν πρέπει να αφήνεις τα χρήματα να διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σου.

Πιθανόν μάλιστα, να έχεις ακούσει πολλούς ανθρώπους να λένε ότι «τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία». Υπάρχει λοιπόν πλέον κι επίσημη επιστημονική έρευνα που το αποδεικνύει αυτό.

Συγκεκριμένα, το 2010 το Πανεπιστήμιο του Πρίστον μέσα από μία έρευνα που διεξήγαγε, συμπέρανε πως αυτοί που νιώθουν συναισθηματικά ευεξία με τη δουλειά τους, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα και για αύξηση του μισθού τους. Στην ίδια έρευνα μάλιστα, αποδεικνύεται πως οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι έχουν και πιο κερδοφόρα αποτελέσματα για την εταιρεία.

Καταληκτικά, αυτό που μπορούμε να εξάγουμε εμείς ως συμπέρασμα είναι ότι πρώτα πρέπει να είσαι εσύ καλά κι ευτυχισμένος για να μπορέσεις να έχεις τόσο προσωπικά όσο κι επαγγελματικά κέρδη.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Ποια μέσα τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη 17/4!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Σε μαγαζί της Μαδρίτης μπορείς να φας το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού (με δική σου ευθύνη)!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET