Να, γιατί δεν είναι κακό να είσαι γυναίκα και να σκέφτεσαι σαν άντρας!


Το να είσαι γυναίκα είναι πραγματικά δύσκολο εγχείρημα, το να είσαι όμως μία γυναίκα που σκέφτεται σαν άντρας είναι ακόμα δυσκολότερο.

Από μικρή ήμουν από τα κοριτσάκια που πάντα τους άρεσαν τα όμορφα θηλυκά ρούχα κι έφτιαχναν τα μαλλιά τους, αλλά και από εκείνες που δεν τις πείραζε να παίξουν μπάλα με τα υπόλοιπα αγόρια και να λερωθούν. Η αλήθεια είναι πως προτιμούσα τα κοντά σορτσάκια από τις φούστες ή τα φορέματα, αλλά μου άρεσε εξίσου κι η συμμετοχή στα αθλήματα ή οι κουβέντες με τα αγόρια της παρέας μου.

Μεγαλώνοντας, η εξωτερική μου εμφάνιση διατήρησε το θηλυκό της χαρακτήρα κι αυτήν τη φορά έχοντας ακόμα ένα λόγο, καθώς ξεκίνησαν τα πρώτα φλερτ ή οι πρώτοι αλλά παθιασμένοι έρωτες (δεν νομίζω πως ελκύει κανένα αγόρι το αξύριστο πόδι ή ο ιδρώτας). Μπήκαν γυναικείες συνήθειες στη ζωή μου, όπως το ξύρισμα των ποδιών ή η ανυπόφορη συνήθεια του να βγάζεις τα φρύδια σου.

Ωστόσο, δεν σταμάτησα να κάνω παρέα με αγόρια και ναι μπορώ περήφανα να πω πως αρκετές φορές η παρέα μου αποτελούταν από ένα κορίτσι και περισσότερα αγόρια. Η συναναστροφή μου με άντρες από την παιδική ηλικία, με έκανε στην εφηβεία πιο δυνατή και πολλές φορές πιο συνειδητοποιημένη. Το ξύλο που είχα φάει μικρή στο ποδόσφαιρο δεν μου φαινόταν τίποτα μπροστά στα καμώματα των αγοριών στην εφηβεία. Πάντοτε όμως, είχα δίπλα μου τα αγόρια φίλους μου που με προετοίμαζαν για την πιθανή ήττα στον έρωτα ή μου έδειχναν τους πραγματικούς σκοπούς μίας ερωτικής πράξης.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, οι συμβουλές των αντρών φίλων μου έγιναν κάτι σαν ευαγγέλιο για εμένα. Για κάποιο λόγο έβγαιναν πάντοτε σωστές και σε συντριπτικό ποσοστό επιβεβαιώνονταν από την ίδια την πραγματικότητα. Κι εκεί είναι που έγινε η πραγματική στροφή στην σκέψη, την ιδιοσυγκρασία, αλλά και την προσωπικότητα μου.

Υιοθέτησα την ρεαλιστική και συχνά «τεχνοκρατική» λογική των αντρών, όχι μόνο στον έρωτα αλλά και στις σπουδές, τις φιλίες κι αργότερα στην επαγγελματική μου πορεία. Τέσταρα τους πάντες και τα πάντα με διαφορετικά κριτήρια, πολύ πιο δύσκολα και καχύποπτα, αλλά στο τέλος και πιο αληθινά.

Η αλλαγή αυτή στην σκέψη μου αφενός με βοήθησε να εξελιχθώ σαν άτομο, αφετέρου με έκανε να δημιουργήσω πιο στέρεες και αληθινές διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι άντρες διατηρούν μακροχρόνιες φιλίες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που κοιτούν τα πράγματα ολίγον τι πιο κακεντρεχώς.

Κατάλαβα τι σημαίνει να ερωτεύεσαι πραγματικά, να κάνεις μία σχέση ή απλά να συνάπτεις με κάποιον μία υποτυπώδη επαφή μόνο για ερωτική συνύπαρξη και τίποτα παραπάνω. Είδα τα πράγματα πιο συνειδητοποιημένα κι απαγκιστρωμένα από πονηριές, αντιζηλίες ή φθόνο.

Ωστόσο, δεν ξέχασα ποτέ τη γυναικεία φύση μου, δεν απομάκρυνα από τη ζωή μου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γυναικείας ομορφιάς ή του γυναικείου τρόπου συμπεριφοράς. Τα συνδύασα με την αντρική λογική και προσωπικά, νομίζω πως δημιούργησα ένα ικανοποιητικό κράμα προσωπικότητας.

Και ναι, γεννήθηκα κορίτσι, μου αρέσει που μοιάζω με κορίτσι, αλλά λατρεύω και τον αντρικό τρόπο σκέψης μου. Είμαι αγοροκόριτσο και σίγουρα κάτι πολύ πιο ξεχωριστό και μοναδικό από μία γυναίκα ή έναν άντρα!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Αθανασία Βιδάλη