5 φυσικοί κι οικονομικοί τρόποι που θα σου εξασφαλίσουν λαμπερά και λευκά δόντια!


Για έναν άνθρωπο που το πρώτο χαρακτηριστικό που προσέχει πάνω σε κάποιον είναι το χαμόγελο, τα λευκά και λαμπερά δόντια μετρούν πολύ. Είναι σημάδι υγείας και μπορούν να προσφέρουν αμέτρητη αυτοπεποίθηση στον καθένα. Αν όμως, τα δόντια είναι κίτρινα, αποτρέπουν πολλούς από το να χαμογελούν και δημιουργούν αμηχανία. Μπορεί να είναι ακριβό το τίμημα του να αποκτήσει κανείς λευκά κι υγιή δόντια, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις την πολυδάπανη οδό.

Ορίστε 5 χρήσιμοι κι οικονομικοί τρόποι με τους οποίους θα καταφέρεις να αποκτήσεις υγιή και κάτασπρα δόντια:

1. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Πρόκειται για ένα προϊόν που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Το βούρτσισμα των δοντιών με μαγειρική σόδα μια φορά την εβδομάδα είναι ικανό να εξαλείψει τους λεκέδες στην επιφάνειά τους και να κάνει το χαμόγελο να δείχνει πιο λαμπερό. Καταπολεμά επίσης την κακή αναπνοή.

2. Χρησιμοποίησε καολίνη

Πρόκειται για την ουσία που προκύπτει από το ορυκτό καολινίτη. Ο καολίνης χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό των πορσελανών. Έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες με τη μαγειρική σόδα.

3. Χρησιμοποίησε ενεργό άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τα δόντια και να αφαιρεί ακόμη τους λεκέδες. Έρευνες έχουν δείξει επίσης, ότι βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και σκοτώνει τα βακτήρια του στόματος.

4. Χρησιμοποίησε μηλόξηδο

Μπορεί να μην είναι η πιο γευστική επιλογή που υπάρχει, αλλά πραγματικά βοηθάει. Βούτηξε την οδοντόβουρτσά σου μέσα σε μηλόξυδο και στη συνέχεια βούρτσισε τα δόντια σου για 2 λεπτά. Κάνε το μια φορά την εβδομάδα και γρήγορα θα δεις αποτελέσματα. Μπορείς επίσης να αναμείξεις μηλόξυδο με μαγειρική σόδα για να φτιάξεις μία λευκαντική οδοντόκρεμα.

5. Χρησιμοποίησε μπανάνα

Αυτή, ναι, είναι η πιο γευστική επιλογή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα της μπανάνας και να τρίψεις με αυτή τα δόντια σου. Κάνε το για 2 λεπτά και μετά βούρτσισε κανονικά τα δόντια σου με την οδοντόκρεμα.


Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις κάποιες από τις παραπάνω μεθόδους, είναι σίγουρο πως τα δόντια σου θα γίνουν πιο λευκά και λαμπερά. Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο βέβαια, αλλά μην σταματήσεις μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα! 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Θεώνη Σταματοπούλου