Μια συνταγή εμπνευσμένη από Ιταλία… Χρησιμοποιήστε ένα ψωμάκι από φούρνο αντί για ψωμί του τοστ, για ακόμη πιο καλό αποτέλεσμα. Εύκολο, γρήγορο αλλά και με μία δόση γκουρμέ.
Μην σας τρομάζουν τα υλικά! Είναι πανεύκολο!
Υλικά για 2 σάντουιτς
• 2 στρογγυλά ψωμάκια-focaccia (εννοείται μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε ψωμί από φούρνο)
• 4 κουτ. σούπας cottage cheese ή τυρί κρέμα
• 4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας + 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου
• 2 ψητές πιπεριές φλωρίνης (προαιρετικά)
• 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλλες
• 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα φρέσκια ή 6 φέτες αν είναι σε φέτες για τοστ
• 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
• λίγο φρέσκο βασιλικό ή βασιλικό αποξηραμένο
Εκτέλεση
Ανάψτε την τοστιέρα ή το φούρνο, ώστε να προθερμαίνεται όσο φτιάχνετε το σάντουιτς.
Απλώστε στη μία φέτα του κάθε σάντουιτς το cottage ή το τυρί κρέμα, μετά τις πιπεριές, τη ντομάτα (βάλτε και λίγο αλάτι στη ντομάτα), τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση του σκόρδου απλά ρίξτε λίγη σκόνη σκόρδου ανάμεσα στις στρώσεις.
Απλώστε στην άλλη φέτα τον πελτέ, κλείστε το σάντουιτς και ψήστε το μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω και να λιώσουν τα τυριά!
*Μπορείτε να το φτιάξετε και στο τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, περίπου 4 λεπτά κάθε μεριά σε μέτρια θερμοκρασία.
Και έτοιμο!