BINGE WATCHING

Είδαμε & Προτείνουμε | Πώς να (μην) επιβιώσετε στο διάστημα και άλλες ταινίες!

Άγνωστο γιατί, αλλά από σήμερα κυκλοφορούν καμιά δεκαριά (!!!) νέες ταινίες στους ελληνικούς κινηματογράφους (δηλαδή κυρίως τους Αθηναϊκούς), λες και θα γεμίσουν οι αίθουσες! Αν συνυπολογίσεις ότι οι περισσότερες είναι πιο «σινεφίλ» και ψαγμένα έργα, προβλέπεται ορισμένοι ταμίες να βαράνε μύγες… Αφού ο όγκος των φιλμ καθιστούσε αδύνατο να τα βλέπαμε και να είχαμε άποψη για όλα, […]

Χάρης Κυριακόπουλος

20 Απριλίου, 2017

Άγνωστο γιατί, αλλά από σήμερα κυκλοφορούν καμιά δεκαριά (!!!) νέες ταινίες στους ελληνικούς κινηματογράφους (δηλαδή κυρίως τους Αθηναϊκούς), λες και θα γεμίσουν οι αίθουσες! Αν συνυπολογίσεις ότι οι περισσότερες είναι πιο «σινεφίλ» και ψαγμένα έργα, προβλέπεται ορισμένοι ταμίες να βαράνε μύγες…

Αφού ο όγκος των φιλμ καθιστούσε αδύνατο να τα βλέπαμε και να είχαμε άποψη για όλα, εστιάζουμε στις γνωστότερες προτάσεις που πιθανότατα θα προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Η μία είναι πολύ δυνατή, αλλά η άλλη… shit high and watch!

Life 

Μια ομάδα αστροναυτών, ανακαλύπτει μια νέα μορφή ζωής μέσα σε δείγματα από το έδαφος του Άρη. Όταν όμως ο μικροοργανισμός αρχίσει να εξελίσσεται και να αναζητά νέες πηγές τροφής, το πλήρωμα θα έρθει αντιμέτωπο με μια ανείπωτα τρομακτική απειλή…

Tι θα έβγαινε, αν συνδύαζες το Alien μαζί με το Gravity και το γαρνίριζες με τις… τρολιές του The Mist;; Κάπως έτσι θα περιγράφαμε το Life (τι χαζός τίτλος!), χωρίς να συγκρίνεται με τις παραπάνω αναφορές. Και πάλι όμως, το αποτέλεσμα είναι ένα στιβαρό και καλογυρισμένο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που θα σε διασκεδάσει… αν έχεις και καλό χιούμορ!

Από ατμόσφαιρα κι οπτικά εφέ, το φιλμ παίρνει άριστα Το επίπεδο παραγωγής και καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι υποδειγματικό και δεν σ’ αφήνει στιγμή σε αμφιβολία για το αν είσαι στο διάστημα. Σ’ αυτό βοηθάει και το καστ, αποτελούμενο από πασίγνωστες ηθοποιάρες (Τζίλεγχαλ, Ρέινολντς, Φέργκιουσον) που εγγυώνται ότι θα νιώσεις για τα καλά την αγωνία τους, αφού πάντα τα δίνουν όλα.

Η ιδιαιτερότητα της ταινίας όμως, είναι ότι παίρνει κάποια ρίσκα που είτε θα γουστάρεις είτε θα μισήσεις. Αν νομίζεις ότι όλα θα εξελιχθούν με τρόπο που έχεις ξαναδεί, ετοιμάσου για… εκπλήξεις! Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα περιμένεις με τίποτα και θα νιώσεις λες κι ο σκηνοθέτης σε τρολάρει κανονικά (το φινάλε είναι ένα από τα μεγαλύτερα κωλοδάχτυλα που θα δεχτείς ποτέ σε ταινία)! Αν δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι το Alien Covenant και ψήνεσαι για ένα ανατρεπτικό, αλλά δυνατό sci-fi thriller, μην ψάχνεις άλλο!


Ο Κύριος Τίποτα (Norman) 

Υπάρχουν κακές ταινίες, υπάρχουν σκουπίδια ταινίες κι υπάρχουν «ποιος χέστηκε;» ταινίες! Oi δυο πρώτες, τουλάχιστον σου δίνουν την επιλογή να τις κανιβαλίσεις και να διασκεδάσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. H τελευταία όμως, δεν σου επιτρέπει να ενδιαφερθείς στο ελάχιστο, ακόμα και καλοφτιαγμένη να είναι. Αυτό είναι το Νorman.

Ένα φιλμ με χαρακτήρες που δεν θέλεις να γνωρίσεις, ιστορία που δεν θα νoιαστείς να ακολουθήσεις κι έναν πρωταγωνιστή που δεν θα συμπαθήσεις λεπτό. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ περιφέρεται υποδυόμενος έναν αξιολύπητο έως αντιπαθή (αντι)ήρωα, που μπλέκεται με σνομπ επιχειρηματίες, υψηλή κοινωνία, πολιτικές δολοπλοκίες και οικονομικά σκάνδαλα. Δεν το ‘χεις ήδη χορτάσει από τις ειδήσεις;; Το μόνο που πέτυχαν, είναι ο τίτλος: ένα τίποτα!


Επίσης βγαίνουν σήμερα (πάρε ανάσα):

  • Αίμα Από το Αίμα Μου (Sangue del Mio Sangue / Blood of my Blood) 
    Βοήθεια! Αυτό σκεφτόμουν μόνο ενώ την έβλεπα… Αν θες ultra κουλτουριάρικο βασανιστήριο, όρμα εδώ! Όχι μία, αλλά δύο αλαμπουρνέζικες ταινίες σε ένα πακέτο, που ακόμα κι αν έχεις πιει μια κανάτα καφέ, θα ζοριστείς να μείνεις ξύπνιος…
  • Μπάντι, ο Ροκ Σταρ (Rock Dog) 
    Πώς μ’ αρέσει όταν μια παιδική ταινία είναι καλύτερη από τις περισσότερες σοβαροφανείς ομελέτες που παίζονται και κερδίζουν και βραβεία! Τα ‘σπασε ο ροκάς μούργος! Recommended λέμε!

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET