Τα μπουγατσίνια είναι ένα τέλειο πρωινό για καφέ στο σπίτι και όχι μόνο…Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε!!
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας-νωπή ή κατεψυγμένη-,
- 2 κούπες καυτό γάλα,
- 4 κ.σούπας κρύο γάλα,
- 1/2 κούπα ζάχαρη,
- 4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
- 2 κροκάδια αυγών,
- λίγη ζάχαρη άχνη,
- κανέλλα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
- Εάν έχουμε κατεψυγμένη σφολιάτα την ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προχωράμε.
- Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,τα κροκάδια ελαφρώς χτυπημένα και τις 4 κουταλιές το κρύο γάλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τις 2 κούπες το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (πολύ λίγο όμως,γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο).
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με την κρέμα το μισό ενώ σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και κάνουμε το ίδιο.
- Κόβουμε με το μαχαιράκι της πίτσας λωρίδες πάχους 1,5εκ. και τις στρίβουμε ελαφρά -το πάχος το καθορίζετε εσείς,σύμφωνα με τα γούστα σας-.
- Βάζουμε στο ταψί,χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις λωρίδες χωρίς να είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
(Καλό είναι να φαγωθούν ζεστά)
Καλή επιτυχία !!!