Στανταράκι | 5 λάθη που είναι σίγουρο ότι έχεις επαναλάβει σε μία ακόμη εξεταστική!


Η εξεταστική έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας κι όλοι μας είμαστε σε μία φάση όπου μετανιώνουμε την ώρα και τη στιγμή που μπήκαμε στο Πανεπιστήμιο! Έτσι, μην έχοντας πολλά περιθώρια κι επειδή δε θέλουμε να αποφοιτήσουμε μαζί με τα εγγόνια μας, κάνουμε την καρδιά μας πέτρα κι εν τέλει στρώνουμε τον ...κώλο μας.

Βέβαια, συνεχίζουμε να το βλέπουμε σαν αγγαρεία, οπότε είναι λογικό να πέφτουμε σε σωρεία λαθών, με συνέπεια να μη διαβάζουμε σωστά κι εν τέλει να παίρνουμε τα 3 μας (και σε βαθμό και σε κάτι άλλο...)!

Το αστείο πάντως είναι, ότι κάθε φορά υποσχόμαστε στον εαυτό μας να μην επαναλάβουμε τα ίδια και τα ίδια «φάουλ» και μόλις ξεκινάει η σατανική αυτή περίοδος, μας παίρνει η κάτω βόλτα...

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως τα παρακάτω λάθη δε θα σε αφήσουν κατά μέρους ούτε σε αυτήν την εξεταστική. Κάτι σαν τα στανταράκια του Στοιχήματος:

#1 Διαβάζεις λίγο πριν σου δώσουν τα θέματα

Εντάξει μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά η όλη ουσία είναι ότι αφήνεις το διάβασμα για τελευταία στιγμή. Επαναπαύεσαι στο ότι μπορεί να έχεις 7 ημέρες για ένα μάθημα, μετά ξύνεσαι και χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι δύο μέρες πριν την εξέταση δίχως να έχεις διαβάσει ούτε μια σελίδα. Και μετά τρέχεις πανικόβλητος μπας και καταφέρεις το ακατόρθωτο.

#2 Δίνεις μάθημα σε κατάσταση hangover

Φυσικά όχι hangover λόγω του αλκοόλ, αλλά λόγω του ότι διάβαζες όλο το βράδυ. Έτσι πέρα από το γεγονός ότι δεν μπορείς να ξυπνήσεις, κατα τη διάρκεια της εξέτασης είσαι σαν φυτό. Γενικά το μυαλό πρέπει να είναι ξεκούραστο προκειμένου να αποδώσει, έτσι ακολουθώντας αυτή την τακτική επιβαρύνεις τον εαυτό σου χωρίς λόγο.

#3 Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Πάρα πολλοί άνθρωποι προτιμούν  να μην τρώνε πρωινό. Στην περίπτωση όμως της εξεταστικής και ιδίως τις πρωινές ώρες, ο οργανισμός ζητάει απεγνωσμένα ενέργεια προκείμενου να λειτούργησει. Για αυτό αν πηγαίνεις νηστικός, δεν έχεις τα απαραίτητα σωματικά εφόδια για να γράψεις καλά. Άσε που μπορεί να αρχίσει να γουργουρίζει η κοιλιά σου την ώρα που γράφεις.

#4 Ο πανικός της τελευταίας στιγμής

Αυτό είναι από ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εξέταση κάνεις μια μίνι επανάληψη με τους συμφοιτητές σου και συνηδειτοποιείς ότι δεν θυμάσαι κάποια κομμάτια. Και κάπου εκεί είναι που σε πιάνει πανικός και σε λούζει κρύος ιδρώτας. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, γιατί μπορεί να μπλοκάρεις, να ξεχάσεις τα πάντα και στο τέλος να μην γράψεις τίποτα. Ψυχραιμία και πάλι ψυχραιμία!

#5 Η επιμονή σ' ένα θέμα

Ένα διαγώνισμα δόξα το Θεό έχει πολλά θέματα που μπορείς να γράψεις. Είναι φυσιολογικό ότι άλλα θα είναι ευκολότερα και άλλα θα είναι πιο απαιτητικά. Έτσι, αν βλέπεις ότι κάποιο σε δυσκολεύει, τότε παράτησε το μωρέ και πήγαινε στο επόμενο. Αν σου μείνει χρόνος στο τέλος, τότε ξανακοίταξέ το, διαφορετικά άστο να πάει στη ευχή της Παναγίας.

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Μιχάλης Σταυρινός