ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Το 2016 είναι πια παρελθόν …κι είμαστε ακόμα ζωντανοί!

Άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το 2016 πέρασε. Ήταν μια έντονη χρονιά, με πολλά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που μας καθήλωναν και σίγουρα δεν μας άφησαν καθόλου αδιάφορους. Στο προσωπικό επίπεδο όμως; Το 2016 είναι πια παρελθόν. «Ευτυχώς» θα σκεφτούν πολλοί και πολλοί θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Για άλλους μπορεί να ήταν […]

Default avatar

Guest Author

1 Ιανουαρίου, 2017

Άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το 2016 πέρασε. Ήταν μια έντονη χρονιά, με πολλά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που μας καθήλωναν και σίγουρα δεν μας άφησαν καθόλου αδιάφορους.

Στο προσωπικό επίπεδο όμως;

Το 2016 είναι πια παρελθόν. «Ευτυχώς» θα σκεφτούν πολλοί και πολλοί θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Για άλλους μπορεί να ήταν ένα όμορφο έτος. Ένα χαρούμενο έτος. Τι γίνεται όμως με εμάς που αντί να τραγουδάμε το «πάει ο παλιός ο χρόνος», τραγουδάμε το «… κι είμαστε ακόμη ζωντανοί»;

Για κάποιους, η ευχή για μια «ευτυχισμένη χρονιά» έπιασε. Για τον λόγο αυτό είχαν μια χρονιά γεμάτη με ωραίες στιγμές. Στιγμές που τους γέμιζαν με όμορφα συναισθήματα. Μπορεί να είχαν λοιπόν επαγγελματικές επιτυχίες, να είχαν έντονους έρωτες, να πήραν και να έδωσαν πολλή αγάπη. Να ήταν η τύχη; Να ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν για να αποκτήσουν αυτό που ήθελαν; Μπορεί ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ένας συνδυασμός, που οδήγησε σε μία επιτυχημένη χρονιά και θέλουν να τη ζήσουν πάλι… Ορίστε; Παρακαλώ δε θα ‘θελα.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως αυτά τα άτομα δεν είχαν και δύσκολες στιγμές… Η ζωή έχει και τη λευκή της πλευρά, αλλά και την πιο σκούρα.

Απ’ την άλλη πλευρά είμαστε κι εμείς που ήδη έχουμε αγοράσει δεκάδες γούρια, ματάκια και μπλε χάντρες, με την ελπίδα πως θα πετύχουμε φέτος, να ζήσουμε το «ευτυχισμένο 2017». Μία κακή χρονιά λοιπόν για αρκετούς. Άσχημα οικονομικά. Δυσκολίες στο Πανεπιστήμιο ή στον επαγγελματικό τομέα. Προβλήματα με φίλους και συγγενείς. Μπερδεμένες καταστάσεις στις ερωτικές σχέσεις. Καταστάσεις που μας ενόχλησαν, μας αδίκησαν και φυσικά μας πλήγωσαν.

Αλλά μήπως πρέπει να δούμε τα πράγματα αλλιώς; Να τα δούμε ίσως από κάποια άλλη οπτική γωνία… από μια πιο θετική πλευρά!

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε μία νέα αρχή;

Τα λάθη που κάναμε το 2016, ας τα αφήσουμε να μας διδάξουν. Να μας κάνουν πιο ώριμους. Να μας κάνουν καλύτερους. Πιο δυνατούς. Να μας γεμίσουν αντοχές για τις δυσκολίες, που ενδεχομένως να έρθουν. Άλλωστε, λίγο δράμα κάνει τη ζωή ακόμη πιο ενδιαφέρον. Να αφήσουμε, λοιπόν τις άσχημες μνήμες και στιγμές στο παρελθόν του 2016. Να κρατήσουμε τις σημαντικές και καλές μνήμες, οι οποίες θα γίνουν το γούρι και τα θεμέλια του νέου έτους.

Ευτυχισμένο 

Καλή και δημιουργική χρονιά!

 

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET